VOT ÎNCHEIAT

Obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului vor fi restaurate cu ajutorul Uniunii Europene, dar și cu ajutorul tău.

Dragi prieteni!

Uniunea Europeană, prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, continuă concursul organizat pe parcursul ultimelor luni.

În urma unui apel lansat pe data de 22 ianuarie, reprezentanți ai administrațiilor locale, grupuri ale societății civile, ONG-uri și persoane private a depus în total 248 de cereri cu idei de restaurare a unor obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului. Numărul mare de cereri arată interesul mare și dorința de a păstra moștenirea cultural-istorică atât la nivel local, cât și la nivelul întregii țări.

Din cauza restricțiilor determinate de COVID-19, procesarea cererilor a durat mai mult decât era planificat inițial. Vă mulțumim pentru participarea activă, dar și pentru răbdare!

După cum știți, doar 10 proiecte vor putea beneficia de finanțare (câte 5 de pe fiecare mal al Nistrului), iar bugetul pentru un obiectiv va fi în medie de 40 000 de euro. De aceea, nu toate propunerile au putut fi luate în considerare pentru a doua etapă a concursului.

Membrii Grupului de Monitorizare a Patrimoniului Cultural al Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, au selectat 16 de obiective dintre cele înaintate, în baza fezabilității și sustenabilității lor.

Acum vă îndemnăm să alegeți obiectivele care vor beneficia de fondurile alocate de Uniunea Europeană!

Puteți admira fotografiile, citi informațiile despre fiecare dintre propuneri și vota, selectând pozele de mai jos. O persoană poate vota o singură dată (este acceptat un singur vot de pe un IP) pe parcursul întregii perioade – de pe 14 iulie până pe 3 august 2020.

Rezultatele votării vor avea o pondere de 50% din scorul final, iar restul de 50% din pondere îl va constitui decizia Grupului de Monitorizare a Patrimoniului Cultural.

Vă îndemnăm să vă invitați colegii și prietenii să participe la votare!