10.12.2019
84

Youth@Work – jocuri sociale online/platforma de comunicare

Sector: Social

Implementat de: Consiliul Național al Tineretului din Moldova/Colegiul Emerson/Unitatea de Implementare a Politicilor PNUD

Buget: 12,975 €

Durata: iulie 2012 – ianuarie 2013

Rezultate:

  • Pe parcursul a 3 săptămâni (7-28 aprilie 2014), un joc online și platforma de comunicare întitulată Youth@Work a găzduit aproximativ 1200 de participanți din 97 de localități moldovenești, inclusiv Transnistria și ATU Găgăuzia. Participanții la joc au putut să concureze timp de trei săptămâni de „misiuni”. Acestea le-a permis să discute probleme legate de angajare, locuri de muncă și migrație, să facă cunoștință cu rețeaua de suport existentă și să se implice în mod activ în identificarea soluțiilor de depășire a problemelor în comunitățile lor. Mai mult de 29 de idei de proiecte comunitare mici au fost prezentate la Banca de Idei în timpul jocului, ce a permis altor participanți să voteze pentru proiectele câștigătoare. Fiecare din ideea câștigătoare va beneficia de un premiu de până la 10,000 MDL.
  • Jocul a fost precedat de 5 consultații locale în ianuarie – februarie ce au inclus 2 ședințe cu tinerii din Tiraspol și Slobozia.
  • Mai mult de 1,500 de utilizatori au participat, au făcut cunoștință cu politicile de combatere a șomajului în rândul tinerilor din Moldova și au propus soluții, care au fost prezentate public în mai 2014.  Patru proiecte, inclusiv unul din Transnistria au primit premii de până la 10,000 MDL pentru susținerea inițiativelor locale ale tinerilor. Proiectul din Tiraspol a creat un parteneriat cu un grup din Ruseștii Noi, Ialoveni și întreprinde activități comune.