09.12.2019
77

Reparația stației din Copanca de pompieri și situații de urgență

Sector: Social

Implementat de: Stația de pompieri și urgențe Copanca

Buget: 83,055 EUR 

Durata: octombrie 2017 – aprilie 2018

Durata succintă: de a spori nivelul de încredere între comunitățile de peste râu prin oferirea unor servicii mai bine în caz de incendiu sau urgențe cetățenilor de pe ambele maluri ale râului.

Beneficiari: peste 15.000 de persoane din satele Copanca, Valea Verde, Plop Știubei, Grădinița și Leuntea, cât și satele Cremenciug, Chițcani, Mirenești și Zagorna administrate de Tiraspol

Rezultate: Lucrările au început în octombrie 2017 și de atunci s-au realizat lucrări extensive de reconstrucție, au fost înlocuite ușile și sistemele inginerești. Edificiul a fost dotat cu o zonă de întâlniri și o sală pentru găzduirea persoanelor ce au nevoie de adăpost când există o situație urgentă. A fost construit și un grup sanitar care să corespundă condițiilor adecvate. Fațada a fost renovată și izolată din punct de vedere termic. În cadrul proiectului a fost procurat tot echipamentul necesar pentru intervenții și pentru sport. Realizările ce merită a fi evidențiate:

– Peste 15.000 de persoane care locuiesc în satele Copanca, Valea Verde, Plop Știubei, Grădinița și satele Cremenciug, Chițcani, Mirenești și Zagorna administrate de Tiraspol beneficiară de servicii îmbunătățite de urgență;

– angajații din stația de pompieri și situații de urgențe din Copanca beneficiază de condiții de lucru îmbunătățite;

– sunt condiții îmbunătățite de promovare a încrederii între persoanele de pe ambele maluri ale râului, în baza percepție de la nivelul comunităților locale precum că nu sunt hotare când cineva are nevoie de ajutor.