image
09.12.2019
72

Repararea școlilor de șah din Rezina și Râbnița

Sector: Social

Implementat de: Stația de pompieri și urgențe Copanca

Buget: 135,451 EUR

Durata: decembrie 2017 – aprilie 2018

Descriere succintă: de a spori încrederea între comunitățile de peste râu prin oferirea de servicii mai bune persoanelor de pe ambele maluri.

Beneficiari: Direcți – 730 elevi care participă la orele de șah de pe ambele maluri, părinții lor și antrenorii din ambele școli. Indirecți: cetățenii din ambele orașele 15.000 care locuiesc în Copanca, Valea Verde, Plop Știubei, Grădinița și Leuntea, cât și în satele Cremenciug, Chitcani, Merenesti and Zagorna administrate de Tiraspol.

Rezultate: Condiții adecvate au fost create pentru copiii ce frecventează ambele școli de șah din Rezina și Râbnița, clasele au fost renovate totalmente: rețeaua electrică, ușile, ferestrele, podeaua, sistemul de încălzire sistemul de ventilație au fost înlocuite totalmente. Grupurile sanitare au fost înlocuite și acum acestea corespund standardelor moderne. Fațada a fost renovată la școala de șah din Râbnița. Sistemul de iluminare a fost instalat în corespundere cu standardele moderne și conform necesităților clasei de șah. O rampă pentru scaunele cu rotile a fost construită pentru persoanele cu dizabilități și au fost îmbunătățire utilitățile sanitare în ambele școli de șah. Clubul a fost dotat cu mobilier: mese pentru șah, scaune, dulapuri, cât și echipament de sport: tabla de șah, piesele de șah, table demonstrative de șah, cărți și ceasuri de șah.

Realizări ce merită a fi evidențiate:

– anual peste 700 de copii din ambele orașe participă la acțiunile școlilor de șah și se pregătesc pentru evenimente de șah; copiii și tinerii de pe ambele maluri participă în evenimente organizate în mod regulat privind șahul;

– copiii și profesorii au obținut acces la condiții îmbunătățite și adecvate;

– încăperile renovate abordează necesitatea activităților sociale între comunitățile de peste râu.