09.12.2019
88

Renovarea centrului comunitar din satul Molovata (raionul Dubăsari)

Sector: Social

Implementat de: Autoritatea publică locală din raionul Dubăsari

Buget: 172,800 EUR

Durata: ianuarie 2016 – decembrie 2016

Descriere succintă: De a dezvolta infrastructura culturală în satul Molovata, de a spori activitățile culturale trans-riverane, asigurând interacțiuni frecvente între comunitățile de pe ambele maluri.

Beneficiari: 2873 (populația satului: 1443 femei și 1430 bărbați)

Rezultate: lucrările realizate includ înlocuirea deplină a acoperișului (de la plăcu de ardezie la plăci), cât și reabilitarea generală a fațadei clădirii și construcția veceurilor înăuntru. Clădirea a fost conectată la sistemul de aprovizionare cu apă și canalizare. Coridorul din cadrul clădirii a fost renovat totalmente. Podul din sala mare de concerte a fost renovat, păstrând toate elementele decorative originale. Elementele decorative de pe pereți au fost restaurate totalmente. Podeaua în sala mare de concerte a fost reparată și sala a fost dotată cu scaune (400 în total). Deși fațada unică a clădirii a fost renovată și toate elementele decorative au fost reconstruite conform celor originale.

Realizările ce merită a fi menționate:

– Încăperile oferă la moment oportunitatea de a organiza evenimente culturale în condiții excelente și în standarde de înaltă calitate;

– Număr sporit de concerte și spectacole planificate va ajuta la păstrarea patrimoniului național;

– Mediul favorabil pentru repetiții pentru colectivele artistice și cele folclorice;

– Durata de viață a clădirii a crescut pentru încă 30 de ani;