09.12.2019
194

Renovarea Centrului comunitar din satul Corjova (raionul Criuleni)

Sector: Social

Implementat de: Renovarea Centrului comunitar

Buget: 175,260 EUR

Durata: octombrie 2016 – mai 2017

Descriere succintă: de a renova centrul comunitar care găzduiește evenimente socio-culturale și artistice pentru a consolida cooperarea între cele două maluri ale râului Nistru (Criuleni pe o parte și Dubăsari și Grigoriopol pe altă parte)

Beneficiari: 2567 (populația satului: 1335 femei și 1232 bărbați)

Rezultate: Lucrările realizate includ construcția unei anexe la centrul comunitar și construcția unei cazangerii și echiparea acesteia cu boilere. Acoperișul a fost renovat și au fost realizate lucrările de consolidare pentru astereala acoperișului. Au fost realizate lucrările interne. Fațada clădirii a fost renovată, rețeaua de electricitate a fost înlocuită, veceurile interioare au fost construite sau renovate, după caz. A fost asigurat accesul la clădire – au fost instalat pavaj în jurul centrului. A fost asfaltat câmpul pentru mini-fotbal. Lucrările în cadrul proiectului a fost finalizate la finele 2017.

Realizările care urmează să fie evidențiate:

– Un centru reabilitat și modernizat disponibil pentru toți sătenii;

– Condiții adecvate pentru repetiții și pentru spectacole pentru grupul de muzică și cel de dans național din sat;

– Ținând cont de faptul că centrul este unicul în regiune cu așa capacitate, acesta va servi drept gazdă pentru activități culturale la care să participe reprezentanți ai comunităților regionale de pe ambele maluri ale râului Nistru;