13.11.2019
128

Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Nezavertailovca, raionul Slobozia, stânga Nistrului

Sector: Mediu

Implementat de: ONG Renașterea din satul Talmaza

Parteneri: ONG Aquavita, comunitățile locale în satul Nezavertailovca, din stânga Nistrului și satul Talmaza, de pe malul drept.

Durata: Decembrie 2009 – Iulie 2010

Buget: 68 mii 383 EUR

Statut: Activitățile au fost finalizate. Activitățile proiectului au fost finalizate. Raportul prezentat pe 29 octombrie 2010. Raportul a fost evaluat pozitiv și aprobat. Realizarea proiectului: 100 %.

Descriere scurta: Reabilitarea rețelei publice de distribuție a apei în satul Nezavertailovca și asigurarea cu apă a 50% de gospodării casnice și instituții sociale.

Beneficiari: Locuitorii satului Nezavertailovca

Rezultate: Proiectul a inclus reparația capitală a apeductului și sistemelor de canalizare în două școli și grădinițe locale. Au fost renovate și cantine, bucătării și grupuri sanitare în școli. ONG „Renașterea” în parteneriat cu autoritățile publice și ONG-uri locale de asemenea au renovat cinci turnuri de apă în sat, instalând un apeduct cu lungimea de 7 km pe șapte străzi din sat. În rezultatul implementării proiectului 2500 de locuitori ai satului, sau 54,2% din populația totală, au beneficiat de pe urma lucrărilor de reabilitare. 960 de locuitori au fost conectați la rețeaua de apă pentru că nu aveau deloc acces la rețele de distribuție a apei.