11.12.2019
102

Reabilitarea copiilor cu deficiențe de vedere de pe ambele maluri ale râului Nistru

Sector: Social

Implementat de: Asociația persoanelor cu vedere redusă, în parteneriat cu grădinițele specializate pentru copiii cu deficiențe de vedere nr. 44, Tiraspol; Asociația învățătorilor și părinților nr. 44, Tiraspol; Organizația HJELP MOLDOVA, Norvegia; Grădinița pentru copiii cu deficiențe de vedere nr. 135, Chișinău.

Buget: 35,212 €

Durata: mai 2014 – februarie 2015

Descriere succintă: 171 de copii cu deficiențe de vedere (84 de băieți și 87 de fete) din grădinițele specializate din Tiraspol au fost testate și au fost oferiți ochelari de corecție a vederii, dispozitive optice și dispozitive optice auxiliare pentru 70 de copiii, ceea ce a asigurat incluziunea lor în procesul educativ.

  • Cabinetul oftalmologului de la grădinița nr. 44 din Tiraspol a fost dotat cu utilaj oftalmologic și optometric, ceea ce a contribuit la prestarea serviciilor medicale mai bune pentru copii și la asigurarea unor examinări mai exacte a vederii;
  • Au fost oferite activități de capacitare pentru 20 de pedagogi, lucrători medicali și sociali din Tiraspol și Chișinău în vederea prestării unor servicii de calitate copiilor cu deficiențe de vedere, ca rezultat al formărilor comune și a două mese rotunde. A sporit colaborarea între cele două grădinițe specializate pentru copiii cu deficiențe de vedere din Chișinău și Tiraspol. Specialiștii din ambele instituții au devenit mai toleranți față de copiii cu dizabilități;
  • Copiii de la grădinița nr. 44 sunt în continuare periodic examinați de medici specialiști cu susținerea financiară a Hjelp Moldova, Norvegia.