image
15.11.2019
82

Promovarea măsurilor de susținere a încrederii prin reconstrucția drumului central din satul Varnița

Sector: Social

Implementat de: PNUD Moldova în parteneriat cu administrația locală Varnița și comitetul local de implementare

Durata: august 2012 – mai 2013

Buget: 97.700 EUR

Descriere scurtă: Reconstrucția și modernizarea drumului central din satul Varnița din raionul Anenii Noi. În Varnița sunt 5150 de localnici. Drumul care conectează centrul Varniței și districtul de nord din Bender a fost în condiție deplorabilă și autoritățile publice locale nu dispuneau de bani pentru reconstrucția acestui drum. Drumul este de o importanță strategică, ținând cont de faptul că este utilizat nu doar de 5150 persoane din Varnița, dar mai servește drept singurul drum de acces pentru circa 10.000 localnici din districtul de Nord din orașul Bender.

Beneficiari: Peste 15 000 persoane din satul Varnița și orașul Bender, satele din vecinătate din zona de securitate, comunitatea locală

Rezultate: Reconstrucția și modernizarea drumului central din satul Varnița creează condiții favorabile pentru trai și muncă pentru localnici. Aceste îmbunătățiri mai contribuie și la mobilizarea populației locale în ceea ce privește dezvoltarea socioeconomică a satului Varnița. Implementarea acestui proiect permite o comunicare mai bună între populația din Bender și cea din satul Varnița. Programul SPMÎ a reconstruit cel puțin 3890 m2 (circa 564 metri liniari) din 1250m, lungimea totală a drumului. Implementarea acestui proiect va permite accesul la drumul internațional M-14 și o comunicare mai bună între populația din Bender și satul Varnița. Restul drumului a fost reconstruită anterior cu suportul altor donatori.