image
26.09.2019
136

Niciodată singur: reformarea serviciilor sociale și de sănătate în satul Cioburciu

Sector: Sănătate

Implementat de: ONG Regina Pacis

Parteneri ai proiectului: Filiala din Tiraspol a Fundației italiene Regina Pacis; Instituția medicală din Cioburciu; Departamentul de sănătate din Tiraspol.

Durata: Septembrie 2009 – octombrie 2011

Buget: 113 300 Euro

Statut: Activitățile prevăzute de proiect s-au încheiat. Raportul final a fost livrat pe data de 10 decembrie 2010, aprobat și evaluat pozitiv. Gradul de realizare a proiectului: 100%

Obiective:

  • Îmbunătățirea sănătății și calității vieții copiilor, pensionarilor, bătrânilor singuratici, persoanelor cu deficiențe locomotorii prin repararea/restructurarea/completarea cu echipament a unei instituții de internare și prin organizarea campaniilor de informare pentru grupurile țintă.
  • Dezvoltarea și prestarea ulterioară a serviciilor de sănătate în pediatrie, ginecologie și terapie.
  • Îmbunătățirea calităților profesionale ale personalului medical local prin instruiri.

Beneficiari: Ambulatorul medical din Ciobruciu

Rezultate: Compania contractată (BIS SRL, Moldova) a finalizat cu succes lucrările de renovare în mai 2010, renovând complet 400 m2 de spațiu în centru medical local și o comisie de primire comună a fost de acord că contractul de costrucție a fost executat pe deplin. Lucrările de renovare au fost urmate de procurarea echipamentului medical necesar pentru finalizarea reabilitării centrului medical, care a inclus echipamente pentru: terapeut, pediatru, ginecolog, pentru vaccinare, staționarul de zi, laborator, cabinete de înregistrare. Centrul medical din Ciobruciu de a asemenea a primit un computer pentru a putea gestiona mai bine serviciile medicale ale centrului. Au fost organizate câteva ședințe de instruire pentru personal medical local în satul Ciobruciu pentru a le îmbunătăți abilitățile de folosire a noilor echipamente medicale, precum și pentru a-i implica în schimburi de experiență cu colegii din centre medicale de pe malul drept. Au fost organizate 4 seminare pentru tineri din sat depre abilități de a menține un stil de viață sănătos, inclusiv conștientizarea despre prestarea de servicii medicale în comunitate locală și accesul la aceste servicii.