10.12.2019
88

Laboratorul video al filmului documentar “Arta împreună”

Implementat de: Asociația Publică OWH TV Studio în parteneriat cu Centrul de Informație Juridică APRIORI (malul stâng)

Sector: Social

Buget: 23.696 USD

Durata: decembrie 2016 – august 2018

Beneficiari: direcți – 14 tineri, membri ai echipelor trans-riverane au beneficiat de instruiri și asistență în filmarea filmului / 6 femei, Beneficiari indirecți – circa 300 persoane de pe ambele maluri, participanți ai sesiunilor de vizualizare.    

Rezultate: Scopul de bază al acestui proiect a fost cel de a promova încrederea între tinerii entuziaști din industria filmului de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în procesul de producere a filmelor documentare, utilizând laboratorul video oferit de OWH TV Studio.

Pe parcursul implementării proiectului au fost organizate:

  • Informația despre proiect a fost diseminată în mass-media și prin postere localizate în instituțiile educaționale și centrele culturale de pe ambele maluri.
  • OWH TV Studio și Apriori au selectat 14 participanți din 29 de solicitanți, în baza scorului cererilor și CV-urilor.
  • Între 11 și 14 aprilie a fost organizat un seminar privind producerea filmului documentar cu Violeta Gorgos drept director de film și Ruben Agadjanean drept director de fotografii pentru a instrui beneficiarii proiectului. Seminarul a inclus discuții cu privire la toate etapele de producere și creare a echipelor de lucru pentru producerea a 7 documentare.
  • Echipele trans-riverane de tineri cineaști au fost asistate în producerea a 7 documentare despre problemele sociale comune pentru ambele maluri ale râului Nistru.
  • A fost organizată vizualizarea documentarelor produse în locații de pe ambele maluri: Tiraspol, Chișinău, Doroțcaia, Mălăiești, Holercani, Râbnița, Molovata Noua.