10.12.2019
72

Împreună împotriva singurătății

Sector: Social

Implementat de: AP Centrul Evreiesc de Binefacere “Hasad Iaacov”, Bălți în parteneriat cu Centrul Evreiesc de Caritate “Хэсэд Рахель”, Râbnița” (malul stâng)

Buget: 18,596 USD

Durata: decembrie 2016 – noiembrie 2018

Beneficiari: direcți – 231 participanți de pe ambele maluri –  reprezentanți ai diverselor naționalități în situație socială dificilă. Beneficiari indirecți – 15 persoane.    

Rezultate:

  • Pe parcursul a 10 luni, proiectul a organizat 37 excursii.
  • 231 beneficiari au participat în excursii în loc de 180 planificați (96 de pe malul drept, inclusiv femei – 76 și 135 de pe malul stâng, inclusiv femei – 107).
  • Numărul de beneficiari direcți per fiecare excursie – 20 persoane.
  • Excursiile au fost realizate la locuri istorice și culturale de pe malul drept și stâng al râului Nistru. Geografia călătoriilor a cuprins următoarele localități: Râbnița, Dubăsari, Camenca, Rașcov, Stroenti, Vihvatinti, mănăstirea Saharna, Chișinău, Soroca, Orheiul Vechi, Bălți, Răuțel, Fălești, Cosăuți, Soroca. Ghizii au fost invitați de o organizație partener de pe malul pe care a fost organizată excursia.
  • Participanții au reprezentat diverse naționalități care s-au regăsit în situația socială dificilă: singuratici, pensionari care trăiesc singuri și au venituri mici, persoane mobile cu dizabilități care trăiesc în Bălți și Râbnița, cei înregistrați în structuri sociale, cluburile veteranilor celui de-al II-lea război mondial și diverse organizații publice.