image
15.11.2019
182

Îmbunătățirea capacităților de transport prielnice mediului înconjurător în satul Corjova, raionul Dubăsari

Sector: Mediul

Implementat de: Administrația locală și comitetul comunității

Durata: mai 2010 – noiembrie 2011

Buget: 30.125,71 EURO

Statut: Activitățile proiectului s-au finalizat. Raportul final a fost prezentat la 04 iulie 2011. Raportul a fost evaluat pozitiv și aprobat. Realizarea proiectului 100 %

Descriere scurta: Populația satului este de 2589 persoane. Sunt 70 de străzi cu o distanță totală de 47 km sub supravegherea administrației locale care necesită a fi întreținute. Pe parcursul iernii, întreținerea drumurilor în condiții bune este destul de dificilă deoarece este nevoie de echipament specializat. Situația este similară în satele adiacente care sunt localizate pe șes și se confruntă cu un context de dezvoltare foarte special. Obiectivul general a fost cel de a oferi suport în achiziționarea echipamentului tehnic necesar pentru întreținerea drumurilor.

Beneficiari: 10,000 rezidenți din Corjova și satele adiacente, inclusiv Molovata Noua și Cocieri

Rezultate: În martie 2010, administrația locală și Comitetul de implementare au pregătit un pachet deplin de documente pentru lansarea licitației publice. 3 ofertanți au luat parte în licitația publică pe Bursa Universală de Mărfuri a Moldovei. Compania câștigătoare – S.R.L. “Auto-PRESENT” a prezentat cea mai bună ofertă și anume “Excavator Amcodor702 EB-02 (ЭО-2621)” pentru 507 mii MDL. Proiectul a oferit suport pentru administrația locală și comitetul de implementare în înregistrarea și transportarea vehiculului, asigurându-l și realizând procedurile tehnice necesare de mentenanță. Acest vehicul este la moment utilizat pentru necesitățile satului Corjova și satelor adiacente, soluționând problemele care anterior erau deficiențe severe pentru localnici: curățirea drumurilor pe parcursul iernii, cât și alte servicii tehnice oferite cetățenilor.