10.12.2019
118

Forum pentru Interacțiune Culturală «Cultura dincolo de hotare și timp»

Implementat de: Asociația Publică International Center “INOVATICA-OPTIM” în parteneriat cu Consiliul raional din Dubăsari, Casa de cultură din satul Coșnița; Departamentul de Cultură și Turism din Coșnița, Dubăsari Casa de Cultură din Chițcani; Grupa de inițiativă “Крылья” din satul Chițcani

Sector: Social

Buget: 23.631 USD

Durata: decembrie 2016 – septembrie 2018

Beneficiari: direcți – circa 160 de persoane de pe ambele maluri / 90 femei, au beneficiat de instruire și schimb de experiență. Beneficiari indirecți – circa 1200 persoane de pe ambele maluri.

Rezultate: pe parcursul implementării proiectului s-au organizat:

  • 8 ședințe de lucru au fost organizate pentru echipă
  • Au fost organizate 2 etape ale Forumului pentru Interacțiune Culturală «Cultura dincolo de hotare și timp» în Mirenești și Cocieri cu peste 160 de participanți / 39 femei, inclusiv participanți străini din Polonia, Ucraina, Bielorusia ași România. Obiectivele Forumului au fost axate pe schimbul de experiență, prezentarea activităților profesionale, familiarizarea cu oportunitățile de a participa în proiectele partenere, familiarizarea cu instrumentele de dezvoltare locală prin implementarea inițiativelor și proiectelor în domeniul culturii, artei, industriilor creative, precum și familiarizării cu resursele culturale din Chițcani, Coșnița și Mirenești. Au fost achiziționate instrumente muzicale și echipament tehnic pentru organizarea de evenimente, precum și echipament pentru ambele case de cultură.
  • 1 instruire practică a fost oferită privind dezvoltarea de parteneriate în inițiative și proiecte în domeniul culturii și artei pentru 16 participanți de pe ambele maluri.
  • Au fost create Card-urile resurselor culturale din satele Chițcani și Coșnița; au fost create paginile pe rețelele de socializare FACEBOOK, VKONTAKTE și ODNOKLASSNIKI.
  • A fost elaborată broșura proiectului cu detalii de contact ale participanților de la Forum.
  • 1 masă rotundă a fost organizată în Chișinău pentru a rezuma proiectul, analiza rezultate și planifica perspectivele.