11.12.2019
112

Două maluri joacă hora

Sector: Social

Implementat de: Asociația Culturală ”Veselia”, în parteneriat cu Instituția municipală “Casa orfanilor și a copiilor rămași fără îngrijire părintească” din Tiraspol; Compania ”Șerif” din Tiraspol; Rețeaua de supermarket-uri LINELLA din Chisinau; Rețeaua de farmacii FELICIA din Chișinău; OCT CĂRĂSENI din Chișinău; Postul de TV ”TCB” din Tiraspol; TELE RADIO “OBIECTIV” din Tiraspol; Noroc Media, RADIO “PLAI” din Chișinău; Compania ”CAȘALOT” din Chișinău; Compania Teleradio-Găgăuzia; SOR TV din Soroca, Asociația de cultură bulgară “Rodoliubeț”, Parcani.

Buget: 28,000 €

Durata: mai 2014 – februarie 2015

Descriere succintă: 210 de copii (113 fete 97 băieți), adolescenți și adulți, inclusiv 70 de copii din orfelinatul din Tiraspol, au participat la 6 concerte comune pe ambele maluri și au învățat 8 dansuri și 10 cântece și colinde tradiționale.

  • 6 concerte comune au fost organizate în Speia, Tiraspol, Soroca, Coșnița, Comrat și Chișinău, promovând tradițiile culturale, dansurile și cântecele populare locale. Au fost confecționate 40 de costume tradiționale pentru copiii din orfelinatul din Tiraspol care au participat la activitățile culturale;
  • A fost înregistrată coloana sonoră pentru 8 dansuri. 10 clase de maiștri de coreografie de dansuri populare moldovenești au fost organizate de artiștii de la ”Veselia” în  Tiraspol. La Tiraspol au fost desfășurate 7 sesiuni muzicale. Au fost organizate 6 vizite de studiu la Chișinău pentru partenerii din Tiraspol. La Tiraspol și Chișinău au fost organizate repetiții zilnice pentru ansamblurile de dans Veselia și Raduga;
  • 3.000 de persoane au privit în direct cele 6 concerte comune și au aflat despre patrimoniul și valorile culturale ale minorităților naționale. Pentru toate concertele s-a asigurat vizibilitate înaltă la TV, radio, pe Internet și rețelele sociale.