15.11.2019
130

Dezvoltarea oportunităților pentru educația pro-sănătate în satul Roșcani, raionul Anenii Noi

Sector: Educația pro-sănătate

Implementat de: Administrația Roșcani, comitetul local de implementare

Durata: Aprilie 2010 – Septembrie 2010

Buget: 16.649,78 EURO

Statut: Activitățile proiectului finalizate. Raportul final prezentat pe 04 iulie 2011. Raportul a fost evaluat pozitiv și aprobat. Realizarea proiectului 100%

Descriere scurta: Populația satului este de 2563 persoane. Comunitatea a aplicat pentru finanțare pentru a acoperi reparațiile necesare ale sălii de sport, zonelor toaletelor și încăperilor auxiliare care erau în condiții dezastroase. Obiectivul de bază al proiectului a fost cel de a crea condiții corespunzătoare pentru orele de sport pentru elevii din școala locală, cât și să le ofere acces sătenilor și celor din comunitățile adiacente la facilități funcționale de sport.

Beneficiari: Circa 1820 persoane din satul Roșcani și zonele adiacente

Rezultate: Înlocuirea deplină a ferestrelor și ușilor, reconstrucția acoperișului, cât și reparațiile și îmbunătățirile interne necesare au fost realizate. Grădinița renovată a găzduit ceremonia oficială de deschidere la 22 iulie 2011. Ulterior, consiliul proiectului a decis sa mai ofere 7100 Euro pentru procurarea de mobilier și dispozitive electrice pentru a îmbunătăți condițiile pentru procesul de învățământ preșcolar Proiectul a acoperit reparațiile sălii de sport din cadrul școlii și o sală de sport adiacentă, incluziv unitățile sanitare auxiliare și acoperișul complexului pentru a asigura durabilitatea reparațiilor. Deschiderea oficială a încăperilor a avut loc la 22 iulie 2011. Facilitățile de sport reparate sunt acum operaționale, oferind condiții îmbunătățite pentru activitățile de sport ale elevilor din școala satului și în general sătenilor din Roșcani.