11.12.2019
71

Consolidarea oportunităților pentru educația pro-sănătate în satul Chircăiești

Sector: Social

Implementat de: PNUD Moldova în parteneriat cu administrația locală a satului Chircăiești și comitetul de implementare local 

Beneficiari: 3500 persoane din Chircăiești și satele vecine din zona de securitate

Buget: 122,900 EUR                                        

Durata: septembrie 2013 – iulie 2014

Descriere succintă: Reconstrucția capitală a școlii sportive din satul Chircăiești. Înlocuirea acoperișului, ferestrelor, ușilor, sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, lucrări interne și externe. Organizarea activităților sportive pentru copiii de pe ambele maluri ale râului Nistru și promovarea încrederii.

Rezultate: Echipa proiectului a ajutat la crearea comitetului de implementare local și a elaborat documentația tehnică. A fost selectată o companie specializată în bază de concurs deschis în septembrie 2013 pentru a întreprinde lucrările de reconstrucție. Toate lucrările de reconstrucție au fost finalizate cu succes, iar școala funcționează. Pe parcursul anilor 2014 și 2015 mai multe evenimente sportive au fot organizate la care au participat atleți din Bender și Tiraspol. De asemenea, atleții din școala sportivă Chircăiești participă la evenimente similare organizate de către omologii lor din regiunea transnistreană, inclusiv cele organizate de omologii lor din școala sportivă din Parcani.