11.12.2019
124

Consolidarea interacțiunii publice pentru dezvoltarea durabilă a raioanelor rurale de pe malul stâng

Sector: Social

Implementat de: Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională a regiunii transnistrene (ADRT)

Buget: 36,300 €

Durata: aprilie 2013 – aprilie 2014

Descriere succintă: 104 (16 bărbați și 88 de femei) primari, funcționari publici, consilieri locali și reprezentanți ai societății civile din 11 comunități de pe malul stâng știu cum să atragă fonduri, gestioneze proiecte și elaboreze Planuri de dezvoltare strategică pentru dezvoltarea propriilor localități.

  • Au fost dezvoltate parteneriate între 63 de reprezentanți ai autorităților locale și OSC-uri de pe ambele maluri prin intermediul a 7 vizite de studiu în comunitățile de pe malul drept. Malului stâng s-au transmis practici bune și experiențe de învățare în planificarea strategică, atragerea fondurilor și managementul proiectelor;
  • Au fost identificare cele mai importante probleme din comunitate care necesită soluționare urgentă; comunitățile au elaborat idei de proiect în consultare cu formatorii, care au fost prezentate donatorilor. Potrivit rapoartelor acestora, 11 proiecte au primit finanțare și au fost implementate cu succes;
  • Au fost stabilite parteneriate trans-riverane între Taraclia și Slobozia, Korten și Ternovka, Soroca și Rașcov. A fost stabilit un parteneriat solid între CALM și ADRT care a dus la implementarea altor inițiative trans-riverane în domeniul turismului local.