image
15.11.2019
94

Consolidarea capacităților serviciilor de sănătate publică din Rezina prin renovarea spitalului raional din Rezina

Sector: Social

Implementat de: Administrația raionului Rezina, comitetul local de implementare

Durata: august 2012 – iulie 2013

Buget: 83.700 EUR

Descriere scurtă: Orașul Rezina este localizat pe malul drept al râului Nistru la o distanță de 98 km de la Chișinău. Departamentul Chirurgie Generală din spitalul raional din Rezina era într-o condiție deplorabilă și autoritățile publice locale nu dispuneau de resurse îndeajuns pentru a finanța reconstrucția de sine-stătător. Anual, peste 5500 de persoane beneficiau de serviciile de asistență medicală în spitalul din Rezina, mulți venind de pe malul stând al râului Nistru. Administrația raionului Rezina a parvenit cu o solicitare de a susține reconstrucția Departamentului de Traumatologie și Departamentului de Reanimare din cadrul spitalului raional.

Beneficiari: 2000 persoane din raionul Rezina și Râbnița, comunitățile adiacente din regiunea Transnistriei, autoritățile locale

Rezultate: Inaugurarea oficială a Departamentului de Traumatologie și Departamentului de Reanimare din cadrul spitalului raional de către reprezentanții comunității locale, Delegației UE în Moldova și PNUD Moldova a avut loc la 2 iulie 2013. La moment Departamentele date sunt pe deplin funcționale și reabilitarea acestora a soluționat una din cele mai presante probleme pentru populația din raionul Rezina. De asemenea, acest proiect contribuie la schimbul de experiență între instituțiile de sănătate din Rezina și Râbnița, ceea ce reprezintă un element puternic în măsurile de promovare a încrederii. Anual, peste 500 de femei de pe ambele maluri ale râului Nistru decid să nască în maternitatea din spital. Circa 10 medici din Râbnița activează în spitalul din raionul Rezina.