10.12.2019
104

Consolidarea capacităților educației generale prin reconstruirea liceului teoretic din sat, raionul Dubăsari

Sector: Social

Implementat de: administrația Cocieri, comitetul de implementare local 

Beneficiari: mai mult de 400 de copii din satele Cocieri, Corjova, Roghi, Vasilievca, Molovata Nouă, comunitatea locală, comunitățile adiacente, autoritățile locale  

Buget: 75,935 EUR                          

Durata: august 2012 – aprilie 2013

Descriere succintă: satul Cocieri este amplasat pe malul stâng al râului Nistru. Populația satului este de 4,496 de persoane, inclusiv 576 de copii. Școala a fost construită în 1963 și de atunci nu au fost făcute careva reparații. La liceul Vlad Ioviță învață copiii din Cocieri, Roghi, Corjova și Dubăsari. Reconstrucția liceului a fost reflectată în strategia locală și are o prioritate mare pentru comunitate. Administrația și Comitetul de Implementare au prezentat o propunere de proiect pentru reconstrucția acoperișului liceului teoretic pentru a oferi copiilor din Cocieri și comunitățile adiacente condiții mai bune de studii.

Rezultate: Echipa proiectului a ajutat la crearea Comitetului de Implementare local. Toate estimările tehnice au fost efectuate, după care a fost selectată compania de construcții în bază de licitație publică. Aceasta a efectuat lucrările de reparație.  Comunitatea a beneficiat de susținere adițională oferită prin Biroul de Reintegrare pentru a schimba ferestrele școlii. Toate lucrările de construcție au fost finalizate în aprilie 2013. Deschiderea oficială a liceului reconstruit de către reprezentantul comunității locale și a Ministerului Educației a avut loc la 2 septembrie 2013. Liceul este în prezent funcțional, iar reabilitarea acestuia a soluționat una din cele mai serioase probleme pentru locuitorii satului.