11.12.2019
87

Consolidarea capacităților de educație pre-școlară în orașul Tiraspol prin reconstrucția grădiniței No.44 pentru copiii cu deficiențe de vedere

Sector: Social

Implementat de: administrația grădiniței, comitetul de implementare local 

Beneficiari: mai mult de 200 de copiii cu deficiențe de vedere și părinții lor din Tiraspol, comunitatea locală

Buget: 107,628 EUR

Durata: noiembrie 2012 – iulie 2013

Descriere succintă: reparația capitală a sistemelor de încălzire și canalizare. Au fost procurate utilaje pentru bucătărie și spălătorie, ferestrele și ușile au fost schimbate și au fost efectuate lucrări de finisare.  

Rezultate: echipa proiectului a ajutat la crearea comitetului de implementare local, a negociat și a semnat acordul de grant cu comunitatea locală. Au fost efectuate estimările tehnice, a fost selectată o companie de construcții în baza unei licitații publice. Toate lucrările de reparație au fost finalizate, iar instituția este funcțională. Au fost efectuate reparații capitale ale sistemelor de încălzire, aprovizionare cu apă, canalizare și iluminare în grădiniță. A fost procurat utilaj pentru bucătărie și spălătorie, ferestrele și ușile au fost schimbate și au fost efectuate lucrări de finisare. Fațada grădiniței a fost parțial renovată, a fost reparat acoperișul cu susținerea din partea comunității și a autorităților locale. Au fost instalate panouri solare pentru încălzirea apei. Reconstrucția și modernizarea grădiniței a creat condiții favorabile pentru educația pre-școlară pentru mai mult de 200 de copii cu deficiențe de vedere din regiunea transnistreană.