10.12.2019
89

Agricultura durabilă este garanția dezvoltării și relațiilor de bună vecinătate între cele două maluri ale râului Nistru

Sector: Social

Implementat de: Asociația Publică Mediu Scop în parteneriat cu ONG-ul Turunciucâ (malul stâng)

Buget: 23.277 USD

Durata: decembrie 2016 – octombrie 2018

Beneficiari: direcți – circa 540 de persoane de pe ambele maluri / 300 femei, au beneficiat de instruire și schimb de experiență. Beneficiari indirecți – circa 1000 persoane de pe ambele maluri au beneficiar de apă încălzită de colectorul solar.   

Rezultate: Pe parcursul implementării proiectului au fost organizate:

Un seminar de instruire a fost organizat în Chobruchi, Slobozia pe baza școlii secundare moldovenești nr. 2, privind subiectul ,,Resursele alternative de energie, aplicarea practică”.

•Un seminar pentru fermieri privind “Irigarea culturilor agricole în condiții de agricultură durabilă” a fost organizat în Institutul de Cercetare în Agricultură

•Un seminar pentru fermieri privind “Cultivarea solului în agricultura durabilă” a fost organizat în Purcari și Olănești, Ștefan Vodă

•În august a fost instalat un colector solar în școala secundară nr. 2 din satul Choburchiu din raionul Ștefan Vodă pentru peste 150 de beneficiari.

•În septembrie a fost instalat un colector solar în școala secundară moldovenească nr. 2 din satul Chobruchi, Slobozia pentru 350 de beneficiari.

•În octombrie – noiembrie 2018 au fost imprimate 2 cărți: Designul unui colector solar pentru încălzirea apei și Ce trebuie de cunoscut pentru practicarea agriculturii durabile.