10.12.2019
106

Activarea tinerilor pentru dezvoltarea mișcării voluntarilor întru susținerea și soluționarea problemelor sociale și de mediu

Sector: Social

Implementat de: NGO (malul stâng) în parteneriat cu Asociația Publică “Hip Hop & Sports Club “Urban Spirit” 

Buget: 19.564 USD

Durata: decembrie 2016 – octombrie 2018

Beneficiari: direcți – 390 participanți de pe ambele maluri. Beneficiari indirecți – 3380 persoane.          

Rezultate: Scopul de bază a acestui proiect ține de crearea unei mișcări comune a tinerilor voluntari. Pe parcursul implementării proiectul, s-au organizat:

  • Un seminar comun „Dezvoltarea mișcării tinerilor voluntari cu scopuri sociale” în Molovata Nouă cu 48 participanți /8 femei. Experții invitați i-au familiarizat pe activiștii locali cu proiectele pentru dezvoltarea culturii stradale în Ucraina și Europa. Scopul evenimentului: de a uni activiștii din diverse culturi stradale cu ideea unei dezvoltări comune; de a arăta participanților seminarului că fiecare cultură stradală are un element de creativitate care unește toate culturile stradale.
  • Festivalul „Generația urbană” și Forumul tinerilor privind culturile stradale a fost organizat la 19 mai în Pacul Central din Chișinău cu peste 120 participanți / 40 femei de pe ambele maluri și 2000 vizitatori. Festivalul a fost menit să adune reprezentanții diferitor culturi stradale pe aceeași platformă: Street Dance; Parcour; Streetball; Graffiti; DJ; MC. În același timp cu festivalul, au fost organizate 4 locații care au prezentat diverse direcții de cultural stradală. Experți invitați / juriul a selectat câștigătorii. Festivalul a fost organizat în parcul central Ștefan Cel Mare, Chișinău, și toți au putut să se familiarizeze cu culturile stradale prezentate în cadrul festivalului l.
  • Festivalul “Generația Urbană” a fost organizat în Tiraspol cu peste 120 participanți /18 femei de pe ambele maluri și 1600 vizitatori. Festivalurile au fost organizate pe piața centrală din Tiraspol (parc de patinare cu role), oricine a putut să participe gratuit la evenimentele culturale din cadrul festivalul.