26.09.2019
184

Un concert de muzică clasică pe bacul de la Molovata anunță turneul Music Connecting People

Surpriză muzicală pentru pasagerii bacului în timp ce traversau râul Nistru

Pasagerii podului plutitor de la Molovata au fost surprinși astăzi cu un concert de muzică clasică. Patru tineri au cântat la vioară, violă și violoncel cât a durat călătoria dintre cele două maluri ale Nistrului. Muzicienii au interpretat melodii din Bach și Mozart, dar și din repertoriile lui Michael Jackson sau Sting.

Recitalul a fost susținut de Moldovan National Youth Orchestra National Youth Orchestra, care astfel a anunțat lansarea unui proiect de proporții, finanțat de Uniunea Europeană, care va apropia cele două maluri ale Nistrului.

Băieții de la Moldovan National Youth Orchestra pe bacul de la Molovata

În cadrul proiectului Music Connecting People, timp de 10 luni vor fi organizate 10 concerte, dintre care 9 se vor desfășura pe malul stâng al Nistrului. Ținând cont de faptul că muzicienii vor călători spre fiecare localitate și înapoi la Chișinău, este vorba de un turneu de aproape 2500 de kilometri. În acest turneu sunt implicați 100 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, din UE, SUA, Ucraina și Rusia.

Proiectul Music Connecting People începe vineri cu un concert în aer liber la pensiunea Casa Karaman din satul Ternovka, situat în stânga Nistrului, în apropiere de Tiraspol.
La el urmează să participe patru muzicieni care vor interpreta atât muzică clasică, cât și muzică pop.

Proiectul este finanțat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova prin intermediul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de UNDP Moldova. Mai multe despre acest program găsiți pe site-ul PNUD Moldova: www.md.undp.org, pe FB: Poduri de încredere peste Nistru/OK: Мосты доверия через Днестр.