22.07.2020
238

Peste 100 de tineri din stânga Nistrului învață on-line să genereze idei de afaceri

Peste 100 de tineri din stânga Nistrului participă la sesiunile de hackathon on-line de stimulare a creativității în generarea si identificarea celor mai viabile idei de afaceri potențiale.

Este vorba despre prima etapa, parte a proiectului „Business mentorat 3 – start pentru tineret”. Acesta este organizat de Camera de Comerț și Industrie de la Tiraspol, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în perioada 21-24 iulie. 

În 4 zile, 2 grupuri de tineri antreprenori vor elabora diverse modele de construire a unei afaceri folosind instrumentul «lean canvas», și vor învăța să caute soluții eficiente pentru eventuale obstacole, care ar putea interveni pe parcurs.

Cei mai ambițioși și perseverenți dintre ei vor participa și la cursuri de antreprenoriat, iar în urma concursului de business-planuri vor fi selectați 20 de tineri care vor primi sprijin în valoare de până la 10 000 de euro fiecare pentru a-și porni sau dezvolta o afacere.  

Proiectul se desfășoară cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Detalii despre „Business mentorat 3 – start pentru tineret” pot fi aflate aici: https://tiraspol.ru/?p=18253