14.07.2020
2446

Alege un monument cultural-istoric, care va fi restaurat din fonduri europene!

16 obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului sunt supuse votului publicului. 10 dintre ele, care vor acumula cele mai multe sufragii, vor beneficia de până la 40.000 de euro pentru lucrări de restaurare.

Este vorba despre turnuri de apă, mori de apă și de vânt, muzee și monumente vechi, care au de la câteva zeci, până la sute de ani.

Fotografii ale monumentelor, precum și informații despre fiecare dintre propuneri pot fi accesate pe pagina proiectului. O persoană poate vota o singură dată (este acceptat un singur vot de pe un IP) în perioada 14 iulie – 3 august 2020.

Lista celor 16 obiective:

Rezultatele votării vor constitui 50% din scorul final, iar restul de 50% din pondere îl va constitui decizia Grupului de monitorizare a patrimoniului cultural a Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Cele 16 obiective au fost selectate dintr-un total de 248 de proiecte de membrii Grupului, în baza fezabilității și durabilității lor. Din Grupul respectiv fac parte experți în domeniu.

Cele 248 de propuneri inițiale au fost depuse de reprezentanți ai administrațiilor publice locale, grupuri de inițiativă, ONG-uri, oameni, în urma unui apel public lansat pe 22 ianuarie.

Numărul mare de solicitări confirmă interesul și dorința de a păstra moștenirea arhitecturală atât la nivel local, cât și la nivelul întregii țări.

Mai multe despre Programul finanțat de Uniunea Europeană „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, găsiți pe site-ul PNUD Moldova: www.md.undp.org, pe FB: Poduri de încredere peste Nistru/OK: Мосты доверия через Днестр. Persoană de contact: Artur Corghencea, Specialist în comunicare și relații media. Tel.: 0 794 00 294; e-mail: artur.corghencea@undp.org